home Creare Site Cum alegem numele domeniului web pentru site-ul de prezentare?

Cum alegem numele domeniului web pentru site-ul de prezentare?

Există implementată mentalitatea că domeniul site-ului trebuie neapărat să conțină un cuvânt cheie legat de domeniul de activitate. Cică ar fi mult mai ușor de promovat.

Așa s-a ajuns la o întreagă bătălie pentru domenii gen „superinsatalatori.ro”, „instalatoribucurești.ro”, „instalatori……” … . Am dat exemple cu instalatori deoarece acesta este un domeniu de activitate destul de activ pe internet și, cred eu, este reprezentativ pentru acest fenomen.

Părerea mea este că acest gen de abordare nu este deloc profesionist, atunci când văd un site care conține mai mult de 10 caractere în denumirea domeniului, doar pentru a folosi unul sau mai multe cuvinte cheie, am impresia că cel ce deține acel site își dorește cu disperare să iasă în evidență astfel, nefiind susținut de alte repere mult mai importante: calitatea serviciilor, promptitudine, potență financiară …

Sfatul meu ar fi acela ca pentru un site de prezentare să folosiți un nume de domeniu web care să aibă mai multă legătură cu denumirea firmei și să fie cât mai scurt și mai ușor de reținut.

Cuvintele cheie? Nu-i bai! Poate fi promovat site-ul pentru o mai bună clasare în SERP pentru „instalator bucuresti” chiar dacă aceste cuvinte cheie nu sunt în numele de domeniu, o leacă mai greu, dar nu imposibil …. dar cu un avantaj enorm: poate fi creat un brand propriu, ușor de reținut și de găsit pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *